Hoe gaat het nu?

Na lange weken stilte van onze kant, hierbij weer een update.

Hoe gaat het nu?
Het gewone leven neemt zijn loop, met hier en daar een beperking en wel enige voorzichtigheid. Maar het gaat op zich goed. Voldoende rust nemen en door blijven ademen. En vooral ook blijven genieten van het leven natuurlijk!

Op 3 oktober bezochten we de Hematon leukemiedag, waar we een lezing bijwoonden over toekomstige nieuwe behandelingen en medicijnen. Interessante informatie. Het is goed om te horen dat er veel nieuwe dingen ontdekt worden, die mogelijk naar meer gepersonaliseerde behandeling van leukemie leiden.
In de middag volgde Henny een workshop over omgaan met vermoeidheid. Daarvan is hij wel geschrokken, want sommige mensen die deze ziekte hebben, zijn al jaren zo vermoeid dat ze halve dagen op bed liggen. Dat geeft nog wel wat te denken voor de toekomst. Ook al gaat het nu beter, soms slaat ook bij hem de vermoeidheid opeens toe.

Intussen hebben we nog een intensieve periode gehad rondom het overlijden van Henny’s moeder. Al weet je dat het beter is, het afscheid nemen blijft moeilijk. Om even uit te waaien en tot rust te komen zijn we in oktober een weekendje naar Egmond aan Zee geweest. Prachtig weer was het, dus we liepen van terras naar terras, van koffie naar bier naar wijn en naar eten. Het was fijn.

Deze week spoelt Henny nog de laatste antibiotica en antiviruspillen dagelijks weg en dan… moet zijn weerstand het op eigen kracht doen. Dat is nog best even spannend.
Dan op 5 november een griepprik halen en op 11 november verwacht de hematoloog ons weer voor een controle. Ook spannend.

5 gedachtes over “Hoe gaat het nu?”

 1. Fijn te horen dat het zo goed gaat, wat betreft de vermoeidheid, tja, ik denk dat je niet moet schrikken van ervaringen van anderen. Een ieder ervaart dat anders. Natuurlijk is het goed om in je achterhoofd te houden en niet teveel hooi op je vork te nemen, maar dat is waarschijnlijk nou net de valkuil!
  Voor nu klinkt het allemaal best ok, een spannend doktersbezoek staat voor de deur, dat zal voorlopig wel zo blijven. Uiteindelijk moet er weer vertrouwen in de toekomst komen, te beginnen met vandaag en morgen!
  Liefs en dikke qus Ellen

  1. Dank voor je reactie Ellen. We nemen 1 stap tegelijk, dan zie je de valkuilen voordat je er in valt;-)

 2. Hallo Henny en Jose.
  Fijn dat het goed gaat, vier het leven dag voor dag, en samen gaat dat vast lukken.
  Veel liefs Xxxx.

 3. Wat fijn dat je het gewone leven weer een beetje kunt oppakken met nadruk op een beetje . Goed dat jullie er even lekker uit zijn geweest .De vermoeidheid is heel vervelend daar moet je mee leren leven hoe moeilijk dat soms ook is .(weet er alles van ).We hopen dat je lichaam voldoende kracht heeft om het straks zonder al die medicijnen zelf kan doen .Bekende datum 4 nov alvast gefeliciteerd met Vincent en heel veel sterkte 11nov bij de hematoloog .Groetjes Henk en Iska.

Reacties zijn gesloten.