Controle afspraak tandarts

Op advies van de hematoloog een controle afspraak bij de tandarts gemaakt. Omdat we nog steeds geen nieuwe tandarts hebben in onze nieuwe woonomgeving, naar de oude tandarts. Toen ik vertelde dat mij binnenkort een chemobehandeling te wachten staat, zei hij: “dan gaan we geen reguliere controle maar een focusonderzoek doen”. Na een aantal röntgenfoto’s te hebben gemaakt en mijn tanden zorgvuldig te hebben onderzocht, gaf hij me het advies om een afspraak te maken met de kaakchirurg.

In zijn verwijsbrief schreef hij het volgende:

Tijdens mijn onderzoek constateerde ik een gefractureerde restauratie van de 17, secundaire caries van de 27 met mogelijke a-vitaliteit van dit element, geïmpacteerde 28.
De eerste röntgenfoto’s foto’s laten een apicale laesie van de 37 zien, element reageert negatief op koude prikkel. Ook de botstructuur ter plaatse van de in 2004 geextraheerde 36 is iets afwijkend, misschien niet suspect.
Vanwege de mogelijke complicaties bij extractie van de 37 is verder onderzoek en behandeling door mij gestaakt en verzoek ik u het focusonderzoek en mogelijke noodzakelijke behandelingen van mij over te nemen.

Kort en goed: één van mijn kiezen moet getrokken worden. Nr.37 om precies te zijn.