Prettige feestdagen!

Na twee maanden zonder ziekenhuisbezoek en inmiddels door de hele pillenvoorraad heen, is het tijd voor een controlebezoek aan de hematoloog. Eerst bloed prikken en dan wachten tot de uitslag bij de arts binnen is. Jee wat duurt het lang. Uit ons ongeduld blijkt dat we – achteraf bezien – misschien meer tegen dit bezoek hebben opgezien dan we zelf beseften. Maar eindelijk komt ze ons dan halen.
“Hoe gaat het?” vraagt ze. “Goed” zegt Henny. Dan begint ze het vragenvuur weer: “En met de energie, en het werk? Koorts gehad? Nachtelijke transpiratie? Hoe is de eetlust? Griepprik gehad? Verkouden geweest? Hoest, kortademigheid, opgezette klieren, moeite met slikken, keelpijn, zakt het eten goed, last van de maag gehad, hoe is de ontlasting, geen diarree?”
Gelukkig kan Henny op al deze vragen een positief antwoord geven. Hij licht nog toe dat hij zijn rust wel neemt en merkt dat dat ook nodig is.

“je kan er wel een ongeluk mee krijgen”

Dan is het tijd om naar het bloedbeeld te kijken.
HB 9.5
Witte bloedlichaampjes 2.2
“Dat is bescheiden maar ze zijn wel in de goede onderlinge verhouding; vooral neutrofielen en weinig lymfocyten.”
Trombocyten 97
“Ook bescheiden, maar je kan er wel een ongeluk mee krijgen, nouja bij wijze van spreken dan hè; het is niet onveilig en een bloedtransfusie is niet nodig.”
“Nier- en leverfunctie zijn netjes, u bent goed op gewicht, mooie bloeddruk, rustige pols en u ziet er goed uit.”
Ze voegt er aan toe: “Dat de leukocyten en trombocyten nog wat achterblijven is niet zo vreemd. Het beenmerg is nog onder de indruk van de chemokuur.”

Tot slot checkt ze nog alle klieren en luistert ze naar hart en longen. Vervolgens gaat ze haar bevindingen intypen met haar tweevingerige hamerslag. Als Henny weer aangekleed is, zegt ze: “In principe maken we een afspraak voor over drie maanden. Fijne feestdagen!”
Nou, die zullen voor ons dit jaar fijner en zeker ook warmer zijn dan in 2014!

6 gedachtes over “Prettige feestdagen!”

 1. Ja, die controle bezoeken zijn natuurlijk heel spannend, want meten is weten en je hoopt op een goede uitslag. Gelukkig mogen jullie 3 maanden weg blijven. Dit wordt een hele fijne decembermaand, geniet er maar lekker van samen.

  Liefs
  Cora

 2. Ja Henny en José .
  Ik denk dat iedere controle weer spanning met zich mee brengt . Maar gelukkig jullie gaan weer een positieve tijd tegemoet en genieten van alle leuke dingen die op je pad komt.
  Veel liefs xxx Willy.

 3. Hoi Henny en Jose
  Natuurlijk ben je gespannen als je weer naar het ziekenhuis moet ,is niet zo gek .Wat fijn dat het er allemaal goed uitziet ,gaat de goede kant op .Jullie gaan de feestdagen nu heel anders in dan vorig jaar .Ga er samen van genieten en fijne feestdagen .
  Groetjes Henk en Iska

Reacties zijn gesloten.