Controle afspraak hematoloog, voor vierde R-FC

Deze keer niet ’s ochtends vroeg, maar om 11.40u melden we ons voor bloedprikken. Wat een drukte in de wachtkamer! Populair volkje die specialisten van de afdeling interne geneeskunde.
Bloedprikken gaat vlot, maar de hematoloog loopt nogal uit: in plaats van 12.10u worden we pas om 12.45u door haar gehaald.
Ze is zich er van bewust, want is wat haastig met het bespreken van de bloedresultaten. Maar het lichamelijk onderzoek naar vergrote klieren en het luisteren naar de longen doet ze gelukkig wel grondig.
Terwijl zij daarmee bezig is, maak ik deze keer maar even een foto van het computerscherm waarop Henny’s uitslagen staan. Normaal schrijf ik altijd mee als ze de belangrijkste getallen laat zien, maar deze keer noemde ze die niet één voor één op. Met de foto op zak hoeven we toch niet te wachten op de resultaten in ‘MijnRadboud’.

De leukocyten zijn gedaald naar 2.8 en daarmee een beetje onder de minimumwaarde gedoken. Hij begon in maart met 95.8 en de normaalwaarde ligt tussen 4 en 11.
De trombocyten zijn met 96 iets hoger dan de vorige keer (90), maar nog wel een beetje te laag. Ook van de neutrofielen zijn er nog te weinig.
De hematoloog besluit om Henny nu toch de volle laag te geven, dus de maximale dosis van de chemotherapie.

Op naar de apotheek… Succes

Bij vertrek uit de spreekkamer zeggen we: “op naar de apotheek voor de grootste uitdaging van de dag”, waar ze hard om begint te lachen en op antwoordt: “Ja, inderdaad. Succes.”
Het verhaal van de apotheek is een apart bericht waard, dus dat kunnen jullie elders lezen.

De toediening van de Rituximab op de dagbehandeling verloopt deze keer vlot en zonder bijzonderheden. Start om 13.45u en klaar om 15.45u. Henny dommelt zich er vooral doorheen en ik zit er bij en kijk er naar met een tijdschrift op schoot.

Thuisgekomen slaapt Henny nog 2 uurtjes en na het avondeten duiken we op tijd in bed.

4 gedachtes over “Controle afspraak hematoloog, voor vierde R-FC”

 1. Hopelijk voelt Henny zich vandaag beter, na vier behandelingen is het nu echt aftellen, toch nog twee te gaan?
  Liefs Ria Maurice .

  1. Dankjewel voor je reactie Ria. Inderdaad hierna nog twee te gaan. Maar nog wel even 20 pillen per dag wegwerken t/m vrijdag.

 2. Heel handig om een foto te nemen van de bloedwaarden!
  Ik vond het erg prettig om de bloedwaarden zelf te kunnen zien en herlezen. Geeft nog een beetje grip.

  Ook ik hoop dat je weer aan het opknappen bent. Het valt niet mee om zo’n intense behandeling te ondergaan, die zo’n heftige uitwerking op je lichaam heeft.

  1. Hoi Patricia,
   Het is inderdaad fijn om de bloedwaarden te kunnen naslaan en bij het Radboud kan dat ook doordat je alle labuitslagen in ‘MijnRadboud’ krijgt, je persoonlijke digitale patientendossier. Maar die uitslagen lopen altijd wat achter. Dus een fotootje van het scherm tijdens het consult levert de info sneller. Ik vond dat ook een goed idee van mezelf. Wachten is niet onze sterkste kant;-)
   Net een nieuw bericht geschreven over de afgelopen dagen. Het viel inderdaad niet mee.

Reacties zijn gesloten.