Bloedprikken in Corona-tijd (deel 2)

Een half jaar geleden was het allemaal nog bijzonder; in Corona-tijd naar het ziekenhuis. Met vragenlijsten in de triage-tent voordat je naar binnen mocht. Alleen bloedonderzoek en geen fysiek bezoek aan de hematoloog, maar een telefonisch consult de dag daarna.

Nu een aantal sms-jes vooraf en de website vol met informatie

Bloedprikken in Corona-tijd

Dit keer kreeg ik een aantal sms-jes vooraf en stond de website & app van het RadboudUMC vol met informatie over de voorbereiding en het bezoek aan het ziekenhuis.

Eerst moest ik enkele dagen voor de afspraak een vragenlijst invullen ten aanzien van mijn gezondheid in relatie tot Corona. Daarmee kreeg ik een groene kaart en toegang tot het ziekenhuis.

Normaal gesproken gaan José en ik altijd samen, want per slot van rekening horen twee meer dan één en laten we eerlijk zijn; de patient hoort graag wat ie wil horen, de partner luistert toch kritischer.

De telefoon handsfree op tafel

Dus… tijdens het gesprek met de hematoloog lag nu de telefoon handsfree op tafel en zo konden we beiden de beoordelingen van het bloedonderzoek horen.

Gelukkig zagen de cijfers er wederom goed uit. Geen enkel teken van foute activiteit in het bloed en ook geen enkele aanwijzing dat dit op korte termijn te verwachten is.

Op de vraag: “Is het verstandig dat ik de Corona vaccinatie haal?” was het antwoord heel duidelijk: “jazeker, de behandeling is inmiddels zo lang geleden dat je afweersysteem dit weer aan kan.”

De volgende afspraak staat gepland voor zomer 2021. Het wordt de laatste afspraak met mijn favoriete hematoloog; zij gaat daarna met pre-pensioen.

Ik zal haar missen

Gepubliceerd door

Henny

 Leven met Chronische Lymfatische Leukemie, geschreven vanuit Persoonlijk Perspectief