Bloedprikken in Corona-tijd

Het was deze week weer zover; bloedprikken en de uitslag bespreken met de hematoloog.

In Corona-tijd gaat dat anders dan anders. Het bloedprikken was op dinsdag en op woensdag zou de hematoloog bellen om de uitslag te bespreken. Geen lichamelijk onderzoek. Consult op afstand.

Bent u bij de triage geweest?

Bij het ziekenhuis aangekomen mocht ik niet zomaar naar binnen. “Bent u bij de triage geweest? Heeft u een groen briefje?”
Nou had ik allerlei digitale informatie ontvangen en daarbij ook een paar vragenlijsten digitaal ingevuld, maar triage… “Loopt u maar even terug, in de fietsenkelder staat een tent”.
Daar aangekomen moest ik naar dezelfde vragenlijst kijken die ik al digitaal had ingevuld en kreeg ik mijn groene briefje; Triage-hobbel genomen – check.

Bloedprikken in Corona-tijd

Dan kom je binnen in de prik-poli; overal éénrichting verkeer, pijlen op de grond, ‘verkeerbrigadiers’ in blauwe 1½ meter hesjes om je de route te wijzen die ik ondertussen al 5 jaar loop. Maar dat kunnen zij niet weten, dus ik volg hun aanwijzingen maar gewoon zonder mokken op 😜
Dat doet niet iedereen, want zelfs op deze prik-poli waar je toch veel chemo-klanten ziet, lopen er ook rond die zichtbaar maling aan ‘De Corona’ hebben.
Terwijl je zit te wachten, moet je natuurlijk prompt hoesten. Gelukkig hadden meer patienten daar last van.

Het bloedprikken was een fluitje van een cent.

Na het prikken weer naar buiten, pijlen naar de uitgang volgen, bijna het hele ziekenhuis van binnen gezien – overdreven natuurlijk – maar wel een ongebruikelijk lange route naar de hoofdingang.

Normaal duurt het wachten voor het consult met de hematoloog een uurtje, nu ruim 24 uur. Dat is toch wel spannend. Ik voel me goed, maar het kan toch… en dan die corona. Gelukkig kwam de digitale uitslag ’s morgens al en konden we de cijfers vergelijken met de vorige keren; dat zag er prima uit.
Maar vindt de hematoloog dat ook?

De bloedwaarden zien er nog steeds prima uit

Ze belde een uur later dan de telefonische afspraak zou zijn. Gelukkig bevestigde zij wat wij ook al gezien hadden; de bloedwaarden zien er nog steeds prima uit.
Op al haar controlevragen kon ik de juiste antwoorden geven, dus dat was ook goed.

Heeft u nog vragen?

Wij doen erg voorzichtig met afstand houden, zo min mogelijk naar buiten, goed handen wassen etc. Maar hoe zit het met Corona in mijn geval?
Volgens de hematoloog ben ik niet méér vatbaar dan mijn leeftijdgenoten, maar zal ik wel meer moeite hebben om het virus weer de baas te worden.
Voorzichtigheid blijft geboden dus. 

Tot over 6 maanden, fijne zomer.

Gepubliceerd door

Henny

 Leven met Chronische Lymfatische Leukemie, geschreven vanuit Persoonlijk Perspectief