‘Zum kotzen’

Op Goede Vrijdag was de uittocht van korte-tripjes-mensen die de paasdagen ergens anders dan thuis gaan doorbrengen. Stille Zaterdag heet de zaterdag voor Pasen. En stil is het hier!
Nee, we zitten niet in het bos van Landkreis Havelland, in het mooie(?) plaatsje Kotzen, maar dat woord is wel van toepassing vandaag.
Het is stil want ik zit alleen in de kamer… Henny ligt ziek in bed.

De afgelopen dagen gewoon van alles gedaan; boodschapje, even naar de garage, lekker thee drinken en scones eten op ons terras in de zon. Verder alles rustig aan gedaan de hele week en we dachten gisteren nog: ‘dat gaat best goed’. Maar vandaag is dat gevoel wel anders.

Vorige maand viel het ons allemaal nog mee met de gevolgen die Henny had van de behandeling. Ja, vermoeidheid was er wel na de chemo, net als wat vreemde vage pijntjes en iets minder eetlust. Gisteren was de vierde en laatste dag van de tweede R-FC kuur, dus alle pillen voor deze kuur zijn nu op. Maar deze keer zijn de gevolgen toch wat heftiger.
Vanochtend vroeg was hij in bed al misselijk en moest hij opeens spugen, nog voordat hij iets gegeten had. Zijn maag wil eigenlijk geen inhoud hebben, hij is moe en lusteloos en ligt al bijna de hele dag in bed. We kunnen dus niet meer zeggen dat de kuur zonder noemenswaardige bijverschijnselen gepaard gaat…:-(

4 gedachtes over “‘Zum kotzen’”

 1. Lieve Henny en Jose, ik heb net gelezen dat Henny ziek op bed lag, we zijn weer een paar dagen verder en hoop dat hij zich iets beter voelt. Ik denk aan jullie. Liefs van Willy.

  1. dankjewel voor je reactie Willy, het gaat wel weer wat beter met me, groet Henny

 2. Hallo Henny en Jose
  Lees net het verslag van de afgelopen dagen,wat een heftige reactie na de behandeling van 31 maart.
  Ik begrijp dat het nu wat beter gaat en hoop dat je voor de volgende behandeling weer sterk genoeg bent,
  Probeer nu te genieten van het mooie weer en de steun van Jose ,
  Wij gaan a.s. Maandag voor 15 dg op vakantie naar Spanje en Portugal met de bus een rondreis maken.
  Liefs en groetjes van mij en Maurice.

  1. Het gaat inderdaad wel weer beter met Henny nu. We gaan zeker genieten van het mooie weer Ria. Daar kijken we al zo’n tijd naar uit nietwaar? We wensen jullie veel plezier op vakantie en natuurlijk ook veel mooi weer. Geniet er van! Groetjes, ook aan Maurice.
   Henny en José

Reacties zijn gesloten.