Pasen zonder eieren

Voor het eerst zo lang ik me kan heugen is de eerste paasdag voorbijgegaan zonder dat ik een ei heb gegeten! Vroeger hadden wij thuis de traditie (overgenomen van opa en oma K.) om met Pasen een eiereetwedstrijd te houden. Die wedstrijd vond ’s avonds plaats en het ging er dus om wie de meeste eieren op had. Daarbij werd paasbrood gegeten en koffie gedronken. En cognac.
De (mannelijke) winnaar had meestal een stuk of 13 eieren achter de kiezen!
Ik herinner me dat ik er één keer acht gegeten heb, dat was mijn max.

Maar vandaag dus geen eitje ontbijtje en al helemaal geen eiereetwedstrijd. Ons ontbijt is sober in verband met Henny’s nog wat wiebelige maag. Gelukkig gaat het al wel weer iets beter, maar ook vandaag heeft hij een groot deel slapend doorgebracht. Aan het begin van de middag hebben we een klein stukje in het zonnetje gewandeld, een rondje om ons gebouw, maar daarna was de energie alweer op. Henny naar bed, ik nog een uurtje in de zon op het balkon.
Halverwege de middag kwam Richard op bezoek en deed Henny zijn best om voor de gezelligheid op te blijven, maar tijdens het eten stortte hij een beetje in. Gelukkig heeft hij wel een stukje kip en een beetje risotto naar binnen weten te werken, maar nog tijdens het eten is hij weer terug naar bed gegaan.

Nadat ik Richard rond 23.00u thuisgebracht had, was hij weer uitgeslapen en hebben we nog een poosje in bed tv gekeken. Vandaag was beter dan gisteren, dus morgen weer een tikkie beter? En een herkansing op een eitje ontbijtje?

4 gedachtes over “Pasen zonder eieren”

 1. Hoi Jose en Henny, hopelijk blijft de lijn waarin Henny zich beter voelt stijgen. Wat een heftige toestand weer,maar het is troostrijk om te lezen hoe liefdevol jullie samen zijn.
  Nu weer even pas op de plaats om bij te komen?
  Het eieren eten kwam ook in mij op,volgens mij is Jan de enige die de traditie voortzet.
  Wij zaten gister met dochters,schoonzoons en zes kleinkinderen te Brunchen wat een gezellige drukte gaf.
  Veel groeten liefs en sterkte, Peter en Trude.

  1. Dank je Trude. Vandaag wel een gekookt eitje en een broodje, dus de opgaande lijn zet door. We doen het rustig aan. Gelukkig een extra vrije dag, dus het kan.
   Zo zitten jullie ook met een tafel vol nageslacht, leuk hoor. Geniet er van, zoveel als je kan!

 2. Hoi José, Henny en Trude,

  Het is inderdaad prachtig om te zien hoe jullie zijn samen, wij hebben genoten zaterdag! Voor het eerst dit jaar hebben wij de traditie van het eiereneten doorbroken omdat onze 45ste trouwdag in het paasweekend viel en wij dus een weekendje weg gepland hadden met kinderen en kleinkinderen. Misschien volgend jaar weer.
  Mooi dat zo’n interview twee kanten uit werkt; dat jij er dus ook wat aan hebt José.
  Groet, kus, Ada en Jan.

  1. Dank voor je reactie Jan. Wij vonden het zaterdag ook leuk, want jullie zijn voorbeeldige ( iPad ) leerlingen. Groet Henny

Reacties zijn gesloten.