7 mrt 2015 21:00 – Lief dagboek

Lief dagboek,

Het is zaterdagavond en we zitten nog lekker met een kopje koffie voordat we zo languit in bad gaan liggen. Net als vorige week zaterdag.

De eerste week R-FC zit er bijna op en het gaat eigenlijk best goed.

Maandag de hele dag aan het infuus gelegen, waarbij er elk half uur een verpleger binnenkwam om alles te controleren. Want ik kon er heel erg ziek van worden, hoge koorts etc. Maar niks van dat alles, een beetje rillerig en slaperig, maar verder geen bijzondere reacties. Dus dat was al mooi.

Dinsdag, woensdag en donderdag moest ik ’s morgens een hele pillen cocktail doorslikken; 6 chemo van het ene en 5 van het andere soort + nog antibiotica en virusremmers. En de hele dag drinken, veel drinken. Want die afgebroken witte bloedlichaampjes moeten zo snel mogelijk het lichaam uit, evenals de resten van de chemo. Anders zou dat in de nieren problemen zoals bijv. nierstenen kunnen opleveren.

Ik heb verder geen last van mijn maag of pijn in m’n hoofd of zo. Soms een beetje slap op de benen en na het avondeten gewoon moe. Lekker vroeg naar bed en goed slapen. Alleen moet ik er ’s nachts vanwege al dat water drinken wel een paar keer uit, maar goed dan strompel ik als een zombie naar de wc. Mijn wc, want José en ik hebben nu ieder onze eigen wc in verband met de resten van de chemo.

Er wordt wel veel gewaarschuwd over m’n afnemende weerstand. Dat zou eind volgende week op z’n laagst moeten zijn (en daarmee ook m’n vermoeidheid op z’n ergst). Vanwege die afgenomen weerstand moeten we wel voorzichtig zijn met etenswaren. Zaken die open zijn niet te lang bewaren, vlees goed doorbakken enz. En geen rauwe vis, en dat vind ik pas echt jammer 🙁

Gepubliceerd door

Henny

 Leven met Chronische Lymfatische Leukemie, geschreven vanuit Persoonlijk Perspectief

4 gedachtes over “7 mrt 2015 21:00 – Lief dagboek”

  1. Hoi Henny en Jose, wat fijn dat het niet zo’n heftige reaktie opgeroepen heeft. Hopelijk gaat dat zo blijven. Heel veel groeten en hou jullie haaks. P&T.

  2. Wat fijn dat je de eerste keer zo goed doorgekomen bent. De eerste horde is genomen!
    Een tip voor tijdens het infuus: tegen de metalige smaak in de mond helpen pepermuntjes of kauwgom niet is mijn ervaring, maar fruuit drops of coffee drops wel.

Reacties zijn gesloten.