Hoe passen wij het nieuwe hygiënische regime toe?

We moeten nog wel wennen aan ons nieuwe hygiënische regime op het gebied van eten en schoonmaken. We plaatsten al eerder een bericht over de leefregels voor de voeding.

Die regels houden onder andere in dat de koelkast extra kritisch bekeken wordt: wat kan nog wel en wat niet meer? En wat te doen met de potjes mayo, ketchup en mosterd. Hoe lang zijn die al open en kan dat kwaad? Het betekent ook dat er extra vaak boodschappen gedaan moeten worden vanwege de beperkte bewaartijden.

Hoe zit het met sushi?

Waar we ook een beetje last van hebben? Niet alles kunnen eten. Henny mag geen rauwe vis, dus ook geen sushi meer (bummer!), alle vlees moet doorbakken zijn, net als eieren. Geen rauwmelkse kazen, geen gerookte vis en rauwe vleeswaren als rosbief, filet americain, fricandeau etc.
Nouja dat zijn wat ons betreft juist de lekkere dingen dus…
Wat er vooral lastig aan is, is dat je er steeds goed bij na moet denken wat kan en wat niet.

En wil je uit eten? Dan moet je eerst vragen of de voeding voldoet aan de hygiënische voedingsrichtlijn. Niet alleen in een restaurant, snackbar of broodjeszaak maar ook als je bij familie/vrienden eet. Jullie zijn gewaarschuwd;-) Dat lijkt me uiterst lastig, want zouden ze dan nee zeggen in de snackbar of restaurant? Dan geven ze zichzelf toch ook nogal bloot?
Naar MacDonalds mag dan weer wel, want daar werken ze volgens de juiste hygiënische richtlijnen. Tja…

Wat ons wel enige zorgen baart is dat Henny begint af te vallen. Nu kan hij nog wel een paar kilo’s missen, maar het gaat wel een beetje hard. Toch maar op zoek gaan naar andere (veilige) lekkernijen?

2 gedachtes over “Hoe passen wij het nieuwe hygiënische regime toe?”

  1. Wat lastig en veelomvattend, als je zwanger bent wordt je ondanks alles dikker, en nu wordt Henny magerder.
    Verzin alle lekkere dingen waar hij zin in heeft.
    Blijf positief in gedachten ben ik bij jullie.

Reacties zijn gesloten.