De 4daagse zindert door de lucht

Voor mensen die niet in deze regio wonen of er vandaan komen, is het misschien lastig te begrijpen, maar het ‘gevoel van de Nijmeegse 4daagse’ is hier in de buurt niet te vermijden. Al weken staan op diverse plekken borden met waarschuwingen dat van 21 tot en met 24 juli wegen zijn afgesloten, er niet geparkeerd mag worden, fietsen zullen worden verwijderd, sommige winkels beperkt geopend zijn en dergelijke. Dit weekend stromen de vele wandelaars binnen en is de regio een smeltkroes van nationaliteiten.

De Zomerfeesten zijn een aanvulling op het grootste wandelevenement ter wereld. Want tenslotte moet je je bezoekers ook wat avondvermaak bieden. Die Zomerfeesten begonnen gisteren al.
De afgelopen paar jaar gingen ook wij tijdens de 4daagseweek een avondje naar Nijmegen om de sfeer te proeven en een biertje te drinken. Omdat Henny dinsdag in het ziekenhuis verwacht wordt, dachten wij deze keer niet present te zijn. Maar gisteren aten we bij Richard, die vlak bij het centrum van Nijmegen woont, en besloten we spontaan om er even heen te lopen. Leuk om de diversiteit van mensen, muziek en eettentjes te bekijken. We konden ook even zien hoe Ralf, de vriend van Juliette, zijn zelfgeproduceerde muziek liet horen. Daarmee hebben we de Zomerfeesten gehad voor dit jaar.

Dag van Groesbeek

Voor het eerst zullen wij als Groesbekers de ‘dag van Groesbeek’ meemaken. Op donderdag komt het wandellegioen hier dwars door het dorp. En dat is me een feest! Wij wonen op steenworp afstand van de route. Hopelijk voelt Henny zich goed genoeg om even een kijkje te gaan nemen. Maar het zal niet onopgemerkt passeren: geluid van muziek, zingende wandelaars, klappend publiek en overvliegende helikopters dringen ons huis zeker binnen.