Basaalcelcarcinoom

Tijdens het kwartaalonderzoek vond de hematoloog een verdacht plekje op mijn rug en verwees ze me met haar gebruikelijke strengheid door voor een consult naar de huisarts. Diezelfde middag kon ik bij de huisarts terecht en na een onderzoek verwees hij me door naar de dermatoloog. Twee dagen later kon ik al bij de dermatoloog op consult voor een grondig huidonderzoek en een biopt voor nader onderzoek.

Op 1 maart had ik een telefonisch consult met de dermatoloog voor de uitslag van het biopt; een basaalcelcarcinoom.
Dit is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Ongeveer 1 op de 6 Nederlanders krijgt een basaalcelcarcinoom in zijn of haar leven (een schrale troost). Het begint in de bovenste laag van de huid en breidt zich vrijwel nooit uit naar andere delen van het lichaam (da’s een geruststelling).

Voor de behandeling zijn er 3 opties
– wegsnijden
– licht therapie
– insmeren met een crème

Ik heb voor die laatste optie gekozen en mijn basaalcelcarcinoompje wordt nu de komende weken elke avond van een dun laagje crème voorzien.

Ga voor meer info naar de website van huidkanker.nl

Gepubliceerd door

Henny

 Leven met Chronische Lymfatische Leukemie, geschreven vanuit Persoonlijk Perspectief

4 gedachtes over “Basaalcelcarcinoom”

 1. Heel goed dat jullie zo alert reageren. De uitslag is natuurlijk niet fijn, maar je kunt nu in ieder geval direct aan de slag.

  Een les voor ons allemaal.

  Liefs
  Cora.

  1. We hebben allemaal wel eens een plekje of pijntje, maar met de regelmatige controles lig ik nu wel onder een vergrootglas. Beter safe than sorry.

   1. Inderdaad, Henny. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn. Gek he, zo’n klein, onschuldig uitziend plekje. Moet je wel weer de gang naar het ziekenhuis maken; sterkte!!

Reacties zijn gesloten.